Lunch menu (zondagmiddag)


brood

Brood en boter (of aioli) 4,50


Pan de ajo 5 (4st, licht geroosterd brood ingewreven met look en afgewerkt met olijfolie)
Pan con tomate 5,50 (licht geroosterd brood ingewreven met tomaat en look)
Pan con tomate met Ibérico ham 12,50 (4 st)
Pan con tomate met Zalo ansjovis 8,50 (4st)


Bruchetta tomaat 6,50 (4st, met frisse salsa van kertomaten en rode ui)
Bruchetta geroosterde tomaat 7 (4st, met geroosterde kerstomaten)
Bruchette Gorgonzola met tomaat 8 (4st)
Bruchetta Gorgonzola met Toscaanse ham 8,50 (4st)
Bruchetta salsa verde met ansjovis 8,50(4st)


charcuterie


Seron Serranoham Gran Reserva (50g)6,50(100g)12,50
Minimaal 12 maanden gerijpt voor een rijke, uitgebalanceerde smaak en delicate textuur.
Toscaanse ham DOP (50g)8(100g)15
16 maanden gerijpte Toscaanse ham, het kenmerk is de zwarte peper die gebruikt wordt tijdens de rijping.
Le Raiz Ibérico Bellota 75% (50g)13(100g) 25,50
Deze ham komt van varkens die voor 75% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden.Het drogen van de ham neemt zo'n 36 maanden in beslag.

Salcis Salami al Peperoncino (30g)4,50(pikant)
Salcis Coppa met venkel (50g)7,50(100g) 14
In 1941, als gevolg van de oorlog, besloten de varkensslagers van Siena om hun krachten te bundelen om het vlees onafhankelijk te verwerken, waardoor Salcis ontstond, een acroniem van Société Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena.
Au pays des Bastides, saucisson poivre vert(30g)3,50
Deze Franse droge worst met groene peper is een zoete en delicate worst. Op traditionele en ambachtelijke manier bereid en bewaard.


kaas


Don Alvaro Manchego DOP (100g)11,50
een pittige kaas uit de regio La Mancha, de Spaanse Hoogvlakte. De kaas wordt op traditionele wijze bereid van de zoetgeurende melk van het schapenras Manchego. Na een rijpingsproces van ongeveer negen maanden is de kaas vol en krachtig met een licht pikante, zoute smaak

Navalmoral Ibérico Campos de Toledo Queso(100g)8,50
een gemengde kaas die gemaakt wordt van koeien-, geiten- en schapenmelk. Wordt 120 dagen gerijpt. De kaas heeft een stevige, olieachtige structuur en een mild, maar toch aromatische smaak


vis-conserven


Zallo ansjovis fillets 10
Deze ansjovis wordt tussen april en juni voor de Spaanse kust in de Cantabrische Zee gevangen. Gedurende deze tijd hebben de vissen de beste kwaliteit. De blikken zijn niet gepasteuriseerd zodat de smaak en het aroma niet in het gedrang komen. (Geserveerd uit blik)


Nuri Sardines in olijfolie9,50
Nuri Sardines in pikante tomatensaus 9,50
Minerva makreelfilet en groente in pikante olijfolie 10,50
in blik geserveerd visconserven, met de hand geselecteerd en bereidt naar traditioneel Portugees recept



Banderillas 7,50
Pikante spiesjes opgelegd in olijfolie, met augurken, uien, rode peper, groene olijven en chilipeper


Pimientos de Padron 4,50
Milde Spaanse pepertjes, gebakken in olijfolie, geserveerd met limoensap en zeezout.



gefrituurd


Scampi fritti 8(met remouladesaus)
Calamares 10,50 (200g, gefrituurde pijlinktvis, met vadouvan-aioli)


La Cocina De Senen kroketten
- Ibérico 7 (5st)
- Parmezaan en tomaat 7 57st)
- Kabeljauw en gekarameliseerde ui 7 (5st)

- Kip 6 (3st) 
La Cocina de Senén (Baskenland) produceert met lokale ingrediënten, handgemaakt en 100% natuurlijk.


mosselen (400g)


Mosselen Siciliaans 16,50
met ui, chili, kerstomaat, witte wijn en venkelzaad, afgewerkt met citroen, peterselie en kappertjes
Mosselen Portugees 16
met knoflook, ui en witte wijn, afgewerkt met koriander en citroensap
Mosselen Spaans 18
ui, look, Serranoham, peterselie en sherry
Mosselen Grieks 19,50
met feta, chili, tijm, oregano, tomaat, Yeni Raki, ui en tomaat
Mosselen Napolitaans 18,50
met tomaat, ansjovis, look, ui, witte wijn en chili, afgewerkt met citroen
Mosselen Provençaals 19
met rozemarijn, look en tijm, geflambeerd met Vermouth





salades

 


Turkse rucola salade 7
met feta, rode ui, walnoten en granaatappel
Fattoush 12,50 (kleinere portie 7)
Libanese salade met tomaat, komkommer, rode ui, citroen, granaatappel, walnoten, sumak en feta
Spaanse salade 16,50 (kleine portie 9)
Rucola salade met kerstomaat, Serrano ham, dadels, olijven, walnoten, ui, wijnazijn en Ibérico - kaasschilfers
Griekse salade 10,50
Salade met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, olijven, oregano, feta en wijnazijn
Napolitaanse tomatensalade 15,50
met coeur de boeuf, rode ui, balsamico azijn, Zallo ansjovis, appelkappertjes en peterselie
Siciliaanse komkommersalade 6
met rode ui, witte wijnazijn, olijven, kappertjes en peterselie
Portugese coeur de boeuf salade 9
met rode ui, witte wijnazijn, peterselie en gedroogde oregano






















Patatas Bravas 6,50
Spaans gerecht waarbij gekookte aardappelen worden gefrituurd en geserveerd met pittige tomatensaus en aioli



gegrilde gerechten

$

Sardines (op z’n geheel, 5st)
- Andalusisch 11 (met olijfolie, zeezout en gegrilde citroen)
- Siciliaans 13,50 (met salsa van olijven en kappertjes)


Mosselen (250g)
Portugees 8,50 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)


Gamba’s (4st)
- Frans 25 (puur gegrild, geserveerd met remouladesaus en citroen)
- Italiaans 24 (met vinaigrette van chili, ansjovis, kappers, citroen en tomaat)


Dunne kraai (200g, kort gegrild)

- Thooft 12,50 (met Oosters geïnspireerde vinaigrette)

- Libanees 13,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd en geserveerd met rode ui en sumak)


Kippenvleugels (200g, wachttijd kan oplopen)

- Turks 7,50 (pittig gekruid, geblust met granaatappel en geserveerd met geroosterde citroen)

- Italiaans 9 (met tijm, oregano en look gekruid, geserveerd met saus van rauwe tomaat)


Merguez 13,50 (3st, pittige worstjes van lam, naar Traditioneel Noord-Afrikaans recept, met aioli)


Artisjok-harten
- Frans 14,50 (3st, met graanmosterd- en citroenvinaigrette)
- Grieks 14,50 (3st, met vinaigrette van rode ui, kappertjes en citroen)