brood

Brood en boter (of aioli) 4,50


Pan con tomate 5,50 (licht geroosterd zuurdesembrood ingewreven met tomaat en look

Bruchetta tomaat 7 (4st, met geroosterde kerstomaten)

Bruchetta Gorgonzola met kerstomaat en balsamico 8 (4st)

Pan de ajo 5 (licht geroosterd brood ingewreven met look en afgewerkt met olijfolie en peterselie)

Pan con tomate met Zallo ansjovis 10 (4st)

Pan con tomate met jamón de Ibérico 12,50 (4 st)

Bruchetta Gorgonzola met Toscaanse ham 8,50 (4st)


charcuterie


Seron Serranoham Gran Reserva (50g) 6,50 (100g) 12,50
Minimaal 12 maanden gerijpt voor een rijke, uitgebalanceerde smaak en delicate textuur.
Toscaanse ham DOP (50g) 8 (100g) 15
16 maanden gerijpte Toscaanse ham, het kenmerk is de zwarte peper die gebruikt wordt tijdens de rijping.
Le Raiz Ibérico Bellota 75% (50g) 13 (100g) 25,50
Deze ham komt van varkens die voor 75% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden.Het drogen van de ham neemt zo'n 36 maanden in beslag.

Salcis Salami al Peperoncino (30g) 4,50 (pikant)
Salcis Coppa met venkel (50g) 7,50 (100g) 14
In 1941, als gevolg van de oorlog, besloten de varkensslagers van Siena om hun krachten te bundelen om het vlees onafhankelijk te verwerken, waardoor Salcis ontstond, een acroniem van Société Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena.
Au pays des Bastides, saucisson poivre vert (30g) 3,50
Deze Franse droge worst met groene peper is een zoete en delicate worst. Op traditionele en ambachtelijke manier bereid en bewaard.


kaas

 
Don Alvaro Manchego DOP (100g) 11,50
een pittige kaas uit de regio La Mancha, de Spaanse Hoogvlakte. De kaas wordt op traditionele wijze bereid van de zoetgeurende melk van het schapenras Manchego. Na een rijpingsproces van ongeveer negen maanden is de kaas vol en krachtig met een licht pikante, zoute smaak


vis

Boquerones 7
Spaans, ansjovis met pittige witte wijnazijn vinaigrette


Zallo ansjovis fillets 10
Deze ansjovis wordt tussen april en juni voor de Spaanse kust in de Cantabrische Zee gevangen. Gedurende deze tijd hebben de vissen de beste kwaliteit. De blikken zijn niet gepasteuriseerd zodat de smaak en het aroma niet in het gedrang komen. (Geserveerd uit blik)


Nuri Sardines in olijfolie 9,50
Nuri Sardines in pikante tomatensaus 9,50
Minerva makreelfilet en groente in pikante olijfolie 10,50
in blik geserveerd visconserven, met de hand geselecteerd en bereidt naar traditioneel Portugees recept


groenten


Losada carmona olijven (met pit) 7
Carmona Mix is een selectie van unieke en traditionele Spaanse olijven. De mix bevat Cornicabra, Zorzaleca, Cuquillo en Gordal olijven. Deze mix van 5 soorten olijven biedt een verscheidenheid aan maten, kleuren, texturen en smaken in één pot en wordt Carmona genoemd, de stad waar Aceitunas Losada al meer dan 50 jaar verblijft.
Borettane uitjes met Balsamico 5,50
De Borettane-ui is een traditionele Italiaanse variëteit uit Boretto, in de regio Emilia-Romagna. De uienbollen zijn plat en relatief klein.

 

Pimientos de Padron 4,50

milde pepertjes, geserveerd met limoen, olijfolie en zeezout

Banderillas 5,50
Pikante spiesjes opgelegd in olijfolie, met augurken, uien, rode peper, groene olijven en chilipeper


gefrituurd


Scampi fritti 8 (met remouladesaus)
Calamares 9 (gefrituurde pijlinktvis, met vadouvan-aioli)

Venkel op z’n Frans 7 (met kruiden-mayonaise)
Artisjok op z’n Italiaans 8 (met kruiden-mayonaise)


Blend croquette crispy chicken (5 stuks) met wasabi-dip 10,50
Gemaakt van traag gegaarde hoevekip. De dijen en filet worden gebruikt voor een mooie afwisseling van smaak en textuur. De kippenbouillon wordt gewerkt met een hint van Dashi, voor een mooie Unami smaak.
Blend croquette original (5 stuks) met wasabi-dip 15
Gemaakt van de ongebruikte delen van het Duroc-varken. Het Duroc-vakren is een wild, rood-harig varken, dat bekend staat om zijn zachte en sappige vlees , vol van smaak. De tong, wang en knie worden gekookt in een lavabouillon en gewerkt met Italiaanse venkelpollen.


Italiaanse schaal- en schelpdieren


Mosselen Calabrisch 16,50 (400g, met venkel, venkelzaad, nduja, look, wijn en koriander)
Mosselen Sardijns 16 (400g, met tomaat, witte wijn, look, ui, oregano, chili, tijm en ansjovis)
Mosselen Siciliaans 15 (400g, met citroen, look en peterselie)
Mosselen Toscaans 17 (400g, met ham, ui, look, kerstomaten, wijn, peper, citroen, peterselie)
Mosselen Gorgonzola 19,50 (400g, met vermouth, venkel, ui, wijn, crème fraÎche en gorgonzola)


Gamberi alla Busara 26 (gamba’s, 4st, in pittige tomatensaus met ui, look en peterselie)
Gamberi all’aglio 24 (gamba’s, 4st, met look, chili en citroen)
Polpo alla Luciana 22,50 (octopus, in tomatensaus met look, kappertjes en olijven)



aardappel


Patatas Bravas 7,50 (kleinere portie) 4,50

Spaans gerecht waarbij gekookte aardappelen worden gefrituurd en geserveerd met pittige tomatensaus en aioli

Gepofte aardappel op z’n Italiaans 8
met crème fraîche, boter, bieslook, sjalot, tomaat, limoen en chili
Gepofte aardappel op z’n Turks 9
met yoghurt, rode ui en ansjovis
 

Batata bil filil 7 (geroosterde aardappel op z’n Palestijns)
met komijnzaad, korianderzaad, tijm, cherrytomaatjes, look, chili, koriander en citroen



salades


Libanese tomatensalade 5,50 (met sumak, rode ui, granaatappel en graanmosterd vinaigrette)
Italiaanse tomatensalade 8,50 (met rode wijnazijn, appelkappers, rode ui en ansjovis)
Franse tomatensalade 5 (met rode ui en vinaigrette van mosterd, bieslook en dragon azijn)


Turkse rucola salade 9 (kleinere portie 5,50)
met feta, walnoten en granaatappel

Panzanella 14 (kleinere portie 8)
Italiaanse salade met tomaat, komkommer, rode ui, rode wijnazijn, ansjovis en broodcroutons
Fattoush 12,50 (kleinere portie 7)
Libanese salade met tomaat, komkommer, rode ui, citroen, granaatappel, sumak en feta

Spaanse salade 16,50 (kleine portie 9)
Rucola salade met kerstomaat, Serrano ham, dadels, olijven, walnoten, ui, wijnazijn en Ibérico - kaasschilfers
Griekse salade 12,50 (kleinere portie 7)
met rucola, tomaat, komkommer, paprika, rode ui, olijven, rode wijnazijn en feta



gegrilde vis gerechten


Sardines (op z’n geheel, 5st)
- Andaluscisch 11 (met olijfolie en gegrilde citroen)
- Siciliaans 13,50 (met salsa van olijven en kappertjes)

- Toscaans 12 (met vinaigrette van salie, kappertjes en citroen)

- Portugees 12,50 (met vinaigrette van limoen, chili en koriander)
Gamba’s (4st)
- Puttanesca 24 (met olijven- en tomatensalsa)
- Portugees 23 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)
- Grieks 24 (puur, geserveerd met gegrilde citroen)

- Provençaals 27 (puur, geflambeerd met witte Vermouth, geserveerd met remouladesaus)

Langoustines
- Grieks 26 (puur, geserveerd met gegrilde citroen)
- Libanees 27 (met vinaigrette van sjalot, sumak, pul biber, limoen en dragon azijn)
- Portugees 26,50 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)

- Italiaans 26 (puur gegrild, geserveerd met citroen-looksaus en venkelkruid)

Mosselen (250g)
- Catalaans 9 (met vinaigrette van rode wijnazijn, kappertjes, ui, peterselie, chili en olijfolie)
- Algarve ... 8,50 (met chili, limoen en koriander)

- Frans 10,50 (puur, geflambeerd met Vermout, geserveerd met remouladesaus)

- Al Fresco 9,50 (Italiaans, met rozemarijn, ui, tijm en chili, geserveerd met gegrilde citroen)

Octopus
- Puttanesca 22,50 (met vinaigrette van chili, ansjovis, kappers, citroen en tomaat)
- Portugees 21 (met vinaigrette van rode ui, limoen, look en koriander)
- Grieks 20,50 (puur, geserveerd met gegrilde citroen)

gegrilde vlees gerechten


Dunne kraai (200g, kort gegrild)
- Thooft 12,50 (met Oosters geïnspireerde vinaigrette )
- Turks 12,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd)
- Italiaans 14 (met rucola, Gorgonzola en balsamico)

- Frans 14,50 (met pittige kruidenboter)

Lam-spiesjes (200g)
- Italiaans 15,50 (Arrosticini, uit de regio Abruzzo, puur gegrild en nadien ingewreven met rozemarijn)
- Spaans 16,50 (pincho morunos, Moors gekruid, geserveerd met met pittige paprika en look dipsaus)

- Turks 17 (pittig gekruid, geserveerd met gegrilde tomaat)

- Grieks 16,50 (Souvlaki, gekruid met oregano en geserveerd met frisse yoghurt-dip)


Iberico ribfingers 12,50 (+/- 150g, Spaans gemarineerd en met lak op basis van kweepeer)
Italiaanse braadworst met venkel 9 (per stuk van 100g, geserveerd met frisse tomatensalsa)

Merguez 13 (3 stuks van 70g, pittig gekruide worst gemaakt van lamsvlees, geserveerd met frisse aioli)



gegrilde groenten

 
Artisjok op z’n Frans 14,50 (met graanmosterd vinaigrette)

Tomaten op z’n Portugees 6,50 (met vinaigrette van chili, limoen-zeste, sjalot en koriander)
Venkel op z’n Italiaans 8,50 (met vinaigrette van sjalot, tomaat, kappertjes en citroen)
Pijpajuin op z’n Spaans 3,50 (met aioli)



desserts


Tartufo Limoncello 10,50
Italiaans, citroenijs met een hartje van limoncellocrème, omhuld met knapperig citroenschuim
Tartufo Nocciola 11,50
Tartufo gevuld met diep geroosterde hazelnoten die een subtiele, nootachtige diepte aan het ijs geven

Tartufo Classico 10,50
een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon, met een kern van bittere truffelchocolade


Churros met chocoladesaus 7

Vanille-ijs, karamel en koffie 10,50 (3 bolletjes, afgewerkt met slagroom)
Affogato 5 (Italiaans, bolletje vanille-ijs overgoten met koffie)

Bolletje vanille-ijs met olijfolie en zeezout 4,5
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van pistache en zwarte peper 6
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van walnoot en honing  6,50


Bordje watermeloen 4


3 kazen bordje 17,50
met Brazzale Gorgonzola Picante (blauwschimmel kaas uit Italië, 50g), Le Grand Camembert Fermier (witschimmel kaas uit Frankrijk, 50g) en Iberico Campos de Toledo (harde en gerijpte kaas uit Spanje, 50g). Geserveerd met walnoten, gelei van kweepeer, vijgen- en dadelbrood
Serveertip: Porto Krohn 10 jaar oud 12
warmbloedig, rijk en zoet. Toch ietwat pittig. Een echte smaakexplosie in de mond.

______________________________