brood


Pan de ajo 5 ( 4st, geroosterd brood op z’n Spaans, met look en afgewerkt met olijfolie)
Pan con tomate 5,50 (4st, geroosterd brood op z’n Spaans, ingewreven met tomaat en look)
Pan con tomate met Ibérico ham 12,50 (4 st)
Pan con tomate met Zallo ansjovis 10,50 (4st)
Bruchetta tomaat 6,50 (4st, geroosterd brood op z’n Italiaans, met salsa van kerstomaten en rode ui)
Bruchetta geroosterde tomaat 7 (4st)
Bruchette Gorgonzola met tomaat 8 (4st)
Bruchetta Gorgonzola met Serranoham 8,50 (4st)
Tartine met look, boter, zeezout en hint van citroen 6 (4st, geroosterd brood op z’n Frans)
Tartine met boter, citroen en gezouten ansjovis 9,50 (4st)


charcuterie


Seron Serranoham Gran Reserva (50g)6,50(100g)12,50
Minimaal 12 maanden gerijpt voor een rijke, uitgebalanceerde smaak en delicate textuur.
Le Raiz Ibérico Bellota 75% (50g)13(100g) 25,50
Deze ham komt van varkens die voor 75% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden.Het drogen van de ham neemt zo'n 36 maanden in beslag.

Salcis Coppa met venkel (50g)7,50(100g) 14
In 1941, als gevolg van de oorlog, besloten de varkensslagers van Siena om hun krachten te bundelen om het vlees onafhankelijk te verwerken, waardoor Salcis ontstond, een acroniem van Société Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena.
Au pays des Bastides, saucisson poivre vert(30g)3,50
Deze Franse droge worst met groene peper is een zoete en delicate worst. Op traditionele en ambachtelijke manier bereid en bewaard.

Bresaola Della Valtellina IGP (5Og) 9 (100g) 17
Bresaola della Valtellina IGP is een Italiaanse charcuterie die wordt geproduceerd door het zouten en drogen van een snede uit de runderdij. Afkomstig uit de provincie Sondrio, Lombardije, in de Alpen.


kaas


Navalmoral Ibérico Campos de Toledo Queso(100g)8,50
een gemengde kaas die gemaakt wordt van koeien-, geiten- en schapenmelk. Wordt 120 dagen gerijpt. De kaas heeft een stevige, olieachtige structuur en een mild, maar toch aromatische smaak


vis-conserven


Zallo ansjovis fillets 10
Deze ansjovis wordt tussen april en juni voor de Spaanse kust in de Cantabrische Zee gevangen. Gedurende deze tijd hebben de vissen de beste kwaliteit. De blikken zijn niet gepasteuriseerd zodat de smaak en het aroma niet in het gedrang komen. (Geserveerd uit blik)


Nuri Sardines in olijfolie9,50
Nuri Sardines in pikante tomatensaus 9,50
Minerva makreelfilet en groente in pikante olijfolie 10,50
in blik geserveerd visconserven, met de hand geselecteerd en bereidt naar traditioneel Portugees recept


Pimientos de Padron 4,50
Milde Spaanse pepertjes, gebakken in olijfolie, geserveerd met limoensap en zeezout.


Banderillas 7,50
Pikante spiesjes opgelegd in olijfolie, met augurken, uien, rode peper, groene olijven en chilipeper


Pimientos de Padron 4,50
Milde Spaanse pepertjes, gebakken in olijfolie, geserveerd met limoensap en zeezout.



gefrituurd


Scampi fritti 8,50 (met remouladesaus)
Calamares 10,50(200g,gefrituurde pijlinktvis, met vadouvan-aioli)


La Cocina De Senen kroketten
- Ibérico 7 (5st)
- Parmezaan en tomaat 7 (7st)
- Kabeljauw en gekarameliseerde ui 7 (5st)

- Kip 6 (3st)
La Cocina de Senén (Baskenland) produceert met lokale ingrediënten, handgemaakt en 100% natuurlijk.


mosselen (400g)

Mosselen Algarvisch 16
met knoflook, ui en witte wijn, afgewerkt met koriander en citroensap
Mosselen Spaans 18
ui, look, Serranoham, peterselie en sherry

Mosselen Turks 19,50
met ui, tomaat, look, Yeni Raki en chili, afgewerkt met peterselie, venkelkruid en citroen

Mosselen Napolitaans 18,50
met tomaat, ansjovis, look, ui, witte wijn en chili, afgewerkt met citroen




salades



Fattoush 12,50 (kleinere portie 7)
Libanese salade met tomaat, komkommer, rode ui, citroen, granaatappel, walnoten, sumak en feta 
Griekse salade 10,50
Salade met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, olijven, oregano, feta en wijnazijn


Napolitaanse tomatensalade 15,50
met coeur de boeuf, snoeptomaat, rode ui, balsamico azijn, Zallo ansjovis, appelkappertjes en peterselie
Catalaanse tomatensalade 12,50
met coeur de boeuf, rode ui, olijven, serranoham, venkelkruid en witte wijnazijn
Siciliaanse komkommersalade 6
met rode ui, witte wijnazijn, olijven, kappertjes en peterselie
Calabrische komkommersalade 5,50
met rode ui, citroen, venkelkruid en chiliflakes










Aardappel





Patatas Bravas 7,50 (kleinere portie) 4,50

Spaans gerecht waarbij gekookte aardappelen worden gefrituurd en geserveerd met pittige tomatensaus en aioli


Gepofte aardappel op z’n Turks 9
met yoghurt, rode ui en ansjovis
 

Batata bil filil 7 (geroosterde aardappel op z’n Palestijns)
met komijnzaad, korianderzaad, tijm, cherrytomaatjes, look, chili, koriander en citroen



gegrilde vis gerechten


Sardines (5st)

- Andalusisch 11 (puur gegrild, geserveerd met olijfolie, zeezout en gegrilde citroen)
- Siciliaans 13,50 (met vinaigrette van venkelkruid, citroen, chili en witte wijnazijn)
- Catalaans 14 (puur gegrild, geserveerd met pittige saus van rauwe tomaat)


Mosselen (250g)
- Portugees 8,50 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)
- Siciliaans 11 (met saus van rauwe tomaat afgewerkt met wijnazijn, chili, peterselie en venkelkruid)
- Provençaals 10 (puur gegrild en geserveerd met remouladesaus en citroen)


Inktvis (ongeveer 300g)
- Grieks 12 (met vinaigrette van kappertjes, rode wijnazijn, rode ui, citroen en oregano)
- Andalusisch 12 (met vinaigrette van chili, look, gerookt paprikapoeder, citroen en peterselie)
- Catalaans 12,50 (met vinaigrette van kappertjes, citroen, graanmosterd, sjalot en peterselie)


Gamba’s (4st)
- Italiaans 26 (met boter, zeezout, venkelkruid en citroen)
- Portugees 25 (met vinaigrette van chili, limoen, sjalot en koriander)
- Mediterraans 26 (puur gegrild, geserveerd met remouladesaus)


Langoustines (4 à 5st, ‘kleine maat’)
- Italiaans 26 (puur gegrild, geserveerd met citroen-looksaus en venkelkruid)
- Frans 26 (met vinaigrette van witte wijnazijn, peterselie, chili en sjalot)
- Libanees 27 (met vinaigrette van granaatappel, citroen, look, chili en koriander)




gegrilde vlees gerechten


Dunne kraai (200g, kort gegrild)
- Thooft 12,50 (met Oosters geïnspireerde vinaigrette )
- Libanees 12,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd)
- Lombardisch 14 (Tagliata di Monza, met rucola, balsamico en kaasschilfers)
- Catalaans 16 (met vinaigrette van wijnazijn, gerookt paprikapoeder, peterselie, kappertjes, look, ansjovis en chili)


Lam-spiesjes (200g)
- Italiaans 15,50 (Arrosticini, uit de regio Abruzzo, puur gegrild en nadien ingewreven met rozemarijn)
- Spaans 16,50 (pincho morunos, Moors gekruid, geserveerd met met pittige paprika en look dipsaus)

- Turks 17 (pittig gekruid, geserveerd met gegrilde tomaat)

- Grieks 16,50 (Souvlaki, gekruid met oregano en look, geblust met citroensap)


Italiaanse venkelbraadworst 22 (3st, geserveerd met saus van rauwe tomaat, chili en venkelkruid)
Merguez 14 (3st, pittig gekruide lamsworstjes, naar traditioneel Noord-Afrikaans recept)






gegrilde groenten

 

Artisjok-harten op z’n Frans 14,50 (3st, met graanmosterd- en citroenvinaigrette)
Courgette op z’n Siciliaans 4 (gekruid met look, tijm en oregano, geserveerd met citroen)
Snoepkomkommer op z’n Portugees 5,50 (met vinaigrette van chili, koriander en limoen)
Rode ui op z’n Italiaans 4,50 (met balsamico en zeezout)
Tomaten op z’n Turks 6 (met vinaigrette van sumak, granaatappel, Pul Biber en citroen)



desserts


Tartufo Limoncello 10,50
Italiaans, citroenijs met een hartje van limoncellocrème, omhuld met knapperig citroenschuim
Tartufo Nocciola 11,50
Tartufo gevuld met diep geroosterde hazelnoten die een subtiele, nootachtige diepte aan het ijs geven

Tartufo Classico 10,50
een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon, met een kern van bittere truffelchocolade


Churros met chocoladesaus 7

Churros zijn een zoete lekkernij afkomstig uit Spanje. Het zijn gefrituurde deegslierten die je na het bakken bestrooit met poedersuiker en doopt in chocoladesaus.


Pastéis de nata 7
Een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Deegschaaltje gevuld met custard.



Vanille-ijs, karamel en koffie 10,50 (3 bolletjes, afgewerkt met slagroom)
Affogato 5 (Italiaans, bolletje vanille-ijs overgoten met koffie)

Bolletje vanille-ijs met olijfolie en zeezout 4,5
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van pistache en zwarte peper 6
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van walnoot en honing  6,50



______________________________