brood

Brood en boter (of aioli) 4,50


Pan de ajo 5 (4st, licht geroosterd brood ingewreven met look en afgewerkt met olijfolie)
Pan con tomate 5,50 (licht geroosterd brood ingewreven met tomaat en look)
Pan con tomate met Ibérico ham 12,50 (4 st)
Pan con sobrasada 9 (licht geroosterd brood ingewreven met tomaat en look, belegd met sobrasada)
Sobrasada is een smeuïge, smeerbare rauwe worst uit de Balearen. Het is licht pittig, hartig en diep aromatisch


Bruchetta tomaat 6,50 (4st, met frisse salsa van kertomaten en rode ui)
Bruchetta geroosterde tomaat 7 (4st, met geroosterde kerstomaten)
Bruchette Gorgonzola met tomaat 8 (4st)
Bruchetta Gorgonzola met Toscaanse ham 8,50 (4st)
Bruchetta salsa verde met ansjovis 8,50 (4st)


charcuterie


Seron Serranoham Gran Reserva (50g) 6,50 (100g) 12,50
Minimaal 12 maanden gerijpt voor een rijke, uitgebalanceerde smaak en delicate textuur.
Toscaanse ham DOP (50g) 8 (100g) 15
16 maanden gerijpte Toscaanse ham, het kenmerk is de zwarte peper die gebruikt wordt tijdens de rijping.
Le Raiz Ibérico Bellota 75% (50g) 13 (100g) 25,50
Deze ham komt van varkens die voor 75% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden.Het drogen van de ham neemt zo'n 36 maanden in beslag.

Salcis Salami al Peperoncino (30g) 4,50 (pikant)
Salcis Coppa met venkel (50g) 7,50 (100g) 14
In 1941, als gevolg van de oorlog, besloten de varkensslagers van Siena om hun krachten te bundelen om het vlees onafhankelijk te verwerken, waardoor Salcis ontstond, een acroniem van Société Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena.
Au pays des Bastides, saucisson poivre vert (30g) 3,50
Deze Franse droge worst met groene peper is een zoete en delicate worst. Op traditionele en ambachtelijke manier bereid en bewaard.


kaas

 
Don Alvaro Manchego DOP (100g) 11,50
een pittige kaas uit de regio La Mancha, de Spaanse Hoogvlakte. De kaas wordt op traditionele wijze bereid van de zoetgeurende melk van het schapenras Manchego. Na een rijpingsproces van ongeveer negen maanden is de kaas vol en krachtig met een licht pikante, zoute smaak

Navalmoral Ibérico Campos de Toledo Queso (100g) 8,50
een gemengde kaas die gemaakt wordt van koeien-, geiten- en schapenmelk. Wordt 120 dagen gerijpt. De kaas heeft een stevige, olieachtige structuur en een mild, maar toch aromatische smaak


vis-conserven


Zallo ansjovis fillets 10
Deze ansjovis wordt tussen april en juni voor de Spaanse kust in de Cantabrische Zee gevangen. Gedurende deze tijd hebben de vissen de beste kwaliteit. De blikken zijn niet gepasteuriseerd zodat de smaak en het aroma niet in het gedrang komen. (Geserveerd uit blik)


Nuri Sardines in olijfolie 9,50
Nuri Sardines in pikante tomatensaus 9,50
Minerva makreelfilet en groente in pikante olijfolie 10,50
in blik geserveerd visconserven, met de hand geselecteerd en bereidt naar traditioneel Portugees recept



Banderillas 7,50
Pikante spiesjes opgelegd in olijfolie, met augurken, uien, rode peper, groene olijven en chilipeper


gefrituurd


Scampi fritti 8 (met remouladesaus)
Calamares 9 (gefrituurde pijlinktvis, met vadouvan-aioli)


Blend croquette crispy chicken (5 stuks) met wasabi-dip 10,50
Gemaakt van traag gegaarde hoevekip. De dijen en filet worden gebruikt voor een mooie afwisseling van smaak en textuur. De kippenbouillon wordt gewerkt met een hint van Dashi, voor een mooie Unami smaak.


La Cocina De Senen kroketten
- Ibérico 10 (7st)
- Parmezaan en tomaat 10 (7st)
- Kabeljauw en gekarameliseerde ui 10 (7st)
La Cocina de Senén (Baskenland) produceert met lokale ingrediënten, handgemaakt en 100% natuurlijk.


schaal- en schelpdieren


Mosselen Frans 16,50 (400g, met venkel, vermouth en ras el hanout)
Mosselen Italiaans 16 (400g, met tomaat, witte wijn, look, ui, oregano, chili, tijm en ansjovis)
Mosselen Spaans 18 (400g, met sobrasada, ui, look, venkel, kerstomaten en sherry)
Mosselen Grieks 19,50 (400g, met feta, chili, tijm, oregano, tomaat, Yeni Raki, ui en tomaat)


Gamba’s al Jerez 25 (Spaans, gamba’s, 4st, met look en chili en geblust met Sherry en citroen)
Gamberi all’aglio 24 (Italiaans, gamba’s, 4st, met look, chili en citroen)
Gamba’s à la Provençale 27
Frans, gamba’s, 4st, met look, chili, gerookt paprikapoeder en tijm, geblust met Vermouth, geserveerd met citroen.












Aardappel





Patatas Bravas 7,50 (kleinere portie) 4,50

Spaans gerecht waarbij gekookte aardappelen worden gefrituurd en geserveerd met pittige tomatensaus en aioli

Gepofte aardappel op z’n Italiaans 8
met crème fraîche, boter, bieslook, sjalot, tomaat, limoen en chili
Gepofte aardappel op z’n Turks 9
met yoghurt, rode ui en ansjovis
 

Batata bil filil 7 (geroosterde aardappel op z’n Palestijns)
met komijnzaad, korianderzaad, tijm, cherrytomaatjes, look, chili, koriander en citroen



salades


Franse venkelsalade 6 (met vinaigrette van citroensap, Dijon mosterd en appelsien)
Iraanse komkommersalade 6,50 (met yoghurt, citroen, sumak, tijm en walnoten)
Italiaanse tomatensalade 8,50 (met rode wijnazijn, rode ui, peterselie, appelkappers en ansjovis)
Turkse rucola salade 7 (met feta, walnoten en granaatappel)



Fattoush 12,50 (kleinere portie 7)
Libanese salade met tomaat, komkommer, rode ui, citroen, granaatappel, sumak en feta

Spaanse salade 16,50 (kleine portie 9)
Rucola salade met kerstomaat, Serrano ham, dadels, olijven, walnoten, ui, wijnazijn en Ibérico - kaasschilfers



gegrilde vis gerechten


Sardines (op z’n geheel, 5st)
- Andaluscisch 11 (met olijfolie en gegrilde citroen)
- Siciliaans 13,50 (met salsa van olijven en kappertjes)

- Spaans 13 (met salsa verde

Gamba’s (4st)

- Frans 25 (puur gegrild, geserveerd met remouladesaus en citroen)
- Italiaans 24 (met vinaigrette van chili, ansjovis, kappers, citroen en tomaat)
- Spaans 24,50 (met rauwe tomatensaus (uitgeknepen tomaat met look, ui, chili en peterselie))

Langoustines
- Frans 26 (met vinaigrette aux herbes (Dijon mosterd, witte wijnazijn, peterselie, bieslook en sjalot)

- Italiaans 26 (puur gegrild, geserveerd met citroen-looksaus en venkelkruid)

Calamares (100g inktvisringen)
- Portugees 6 (geserveerd met citroenpartjes en koriander)
- Italiaans 6 (met vinaigrette van witte wijnazijn, tomaat, kappertjes, citroen en oregano)

Mosselen (250g)
- Portugees 8,50 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)
- Provençaals 10,50 (puur, geflambeerd met vermouth, geserveerd met citroen)
- Andalusisch 10 (met salsa verde)

Octopus
- Italiaans 22,50 (met vinaigrette van chili, ansjovis, kappers, citroen en tomaat)
- Portugees 21 (met vinaigrette van rode ui, limoen, look en koriander)

gegrilde vlees gerechten


Dunne kraai (200g, kort gegrild)
- Thooft 12,50 (met Oosters geïnspireerde vinaigrette )
- Turks 12,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd)
- Italiaans 14 (met rucola, Gorgonzola en balsamico)

Lam-spiesjes (200g)
- Italiaans 15,50 (Arrosticini, uit de regio Abruzzo, puur gegrild en nadien ingewreven met rozemarijn)
- Spaans 16,50 (pincho morunos, Moors gekruid, geserveerd met met pittige paprika en look dipsaus)

- Turks 17 (pittig gekruid, geserveerd met gegrilde tomaat)

Kip-spiesjes (200g)
- Turks 11,50 (pittig gekruid, geserveerd met gegrilde tomaat, rode ui, sumak en peterselie)
- Grieks 10,50 (met tijm, oregano en look gekruid, geserveerd met gegrilde citroen)
- Frans 12 (puur, geserveerd met remouladesaus)


Italiaanse braadworst met venkel 9 (per stuk van 100g, geserveerd met frisse tomatensalsa)




gegrilde groenten

 
Artisjok op z’n Frans 14,50 (met graanmosterd vinaigrette)

Tomaten op z’n Portugees 6,50 (met vinaigrette van chili, limoen-zeste, sjalot en koriander)
Venkel op z’n Italiaans 8,50 (met vinaigrette van sjalot, tomaat, kappertjes en citroen)
Pijpajuin op z’n Spaans 3,50 (met aioli)



desserts


Tartufo Limoncello 10,50
Italiaans, citroenijs met een hartje van limoncellocrème, omhuld met knapperig citroenschuim
Tartufo Nocciola 11,50
Tartufo gevuld met diep geroosterde hazelnoten die een subtiele, nootachtige diepte aan het ijs geven

Tartufo Classico 10,50
een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon, met een kern van bittere truffelchocolade


Churros met chocoladesaus 7

Churros zijn een zoete lekkernij afkomstig uit Spanje. Het zijn gefrituurde deegslierten die je na het bakken bestrooit met poedersuiker en doopt in chocoladesaus.


Pastéis de nata 7
Een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Deegschaaltje gevuld met custard.



Vanille-ijs, karamel en koffie 10,50 (3 bolletjes, afgewerkt met slagroom)
Affogato 5 (Italiaans, bolletje vanille-ijs overgoten met koffie)

Bolletje vanille-ijs met olijfolie en zeezout 4,5
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van pistache en zwarte peper 6
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van walnoot en honing  6,50


Bordje watermeloen 4


kaasbordje 17,50

met 4tal kazen, vraag naar welke kazen er deze week zijn, geserveerd met dadels, noten en enkele sneetjes zuurdesembrood en boter


Serveertip: Porto Krohn 10 jaar oud 12
warmbloedig, rijk en zoet. Toch ietwat pittig. Een echte smaakexplosie in de mond.

______________________________